سی سال پیش در چنین روزی که تشنّج بین حکومت صدام حسین درعراق و کویت به بالاترین حد خود رسیده بود، ارتش عراق تحت حاکمیت صدام حسین در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۶۹ (۱۹۹۰ م) به کویت حمله و این کشور را اشغال کرد. عراق با این حمله باعث بروز بحرانی بین‌المللی گردید و اخطار شورای امنیت را نپذیرفت. آمریکا در سال ۱۳۶۹ (۱۹۹۱) با ائتلافی از کشورهای دیگر به کویت و سپس به عراق حمله کرد و ارتش عراق را از کویت بیرون راند.

دلیل حملهٔ عراق به کویت مشکل بدهی ۱۳۰ میلیارد دلاری عراق به کویت و تلاش عراق برای بازسازی اقتصاد عراق بود که در جنگ ایران و عراق نابود شده بود. عراق معتقد بود چون جنگ ایران و عراق به سود کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بوده‌است، دولت‌های عربی باید بدهی ۱۳۰ میلیارد دلاری عراق را ببخشند. کویت زیر بار نرفت و تشنج با کویت بروز کرد.

از جنگ خلیج فارس» به عنوان جنگ اول خلیج فارس یاد می‌شود. از عملیات حمله آمریکا به عراق در سال ۱۳۶۹ خورشیدی (۱۹۹۱ میلادی) به عنوان طوفان صحرا یاد می‌شودکه بعد از آن عملیات صحرای سینا بود. جنگ دوم خلیج فارس نیز در سال ۲۰۰۳ از طرف آمریکا علیه عراق تحت حاکمیت صدام حسین صورت گرفت.

این نبرد بنا بر گفته دانشنامه جنگ و صلح بزرگترین نبرد قرن بیستم پس از جنگ جهانی دوم از لحاظ تعداد تجهیزات و متحدان است.این جنگ با بودجه ۱۰میلیارد دلاری کشورهای عربی و۱٨میلیارد دلاری آمریکا را به دنبال داشت .علت این جنگ فروپاشی منطقه از دست دولت عراقی داشت. . . . . . .


نقش مجاهدین خلق در بقای صدام حسین - سی امین سالگرد اشغال کویت

«صدای آمریکا» چگونه به ماشین تبلیغاتی ترامپ و گروه تروریستی مجاهدین تبدیل شد؟ ، سایت راه نو ، پایگاه خبری اینترسپت

نقش فرقه تروریستی مجاهدین خلق در بقای صدام حسین – سی امین سالگرد اشغال کویت ، سایت ایران اینترلینک ، آقای جواد فیروزمند

فعالیت های اطلاعاتی « مجاهدین » در خدمت سیستم های اطلاعاتی صدام- برگرفته از کتاب «خداوند اشرف از ظهور تا سقوط» ، سایت راه نو ، آقای سیدحجت سیداسماعیلی

دوران پسا صدام و ناکجا آباد راهبرد سیاست های ایذایی فرقه تروریستی رجوی ، سایت ره نو ، آقای سعید پارسا

عراق ,کویت ,جنگ ,حسین ,حمله ,صدام ,صدام حسین ,به کویت ,عراق به ,خلیج فارس ,در سال
مشخصات
آخرین جستجو ها